Soviet Grass (BE) + Creepy Karpis + Poets & Addicts and more!
12939610_1165653320120915_829047117_n

Faktum 51 is een podium waar muziek in veel verschillende genres, en creatieve kunstvormen zoals cinema, kunst en proza een plek krijgen. Waar nieuwe bands worden ontdekt, je verrast wordt door wat je leest, hoort en ziet, waar de beleving van het moment centraal staat.

Met deze editie:

Soviet Grass (België)
Soviet Grass is rock zoals rock hoort te zijn: vaak vunzig & vuil, maar telkens netjes op z’n pootjes terechtkomend, een pompende en groovende sound met oog voor het psychedelische. Gebruik makend van de clichés uit het genre en dit zonder goedkoop of gratuit te klinken. De band ademt geloofwaardigheid, in al hun doen en laten, zowel op als naast het podium. Soviet Grass is geen rock ‘n’ roll act, nee, Soviet Grass is pure onversneden rock ‘n’ roll.

***

Creepy Karpis
Surf/Garage,
vuig en hard, Charlie don’t surf

***
Poets & Addicts
Poets and Addicts is een tweekoppige rockband bestaande uit gitarist Tom Schriemer en drummer/ zanger David Wolgen. Het tweetal vindt zijn roots in Leeuwarden, waar de heren elkaar vonden op de Academie voor Popcultuur. De combinatie van ruige stoner-achtige riffs en stevige funky drums zorgen voor een bekend old school gevoel in een nieuw alternatief jasje. Semi maatschappij kritische teksten geven de nummers een edgy punk karakter.

***
DJ Ray Koocks
Het zijn vooral de swingende, opzwepende, obscure, do-it-yourself stylen die onderdak vinden in de DJ-sets van DJ Ray Kooks. Zijn dj-set is altijd een muzikale reis langs het mooiste wat rockmuziek te bieden heeft. Van rock roll tot indierock, van garagerock tot postpunk, zijn platentas herbergt altijd 60 jaar aan rock geschiedenis.

***
Jan Bresters
Jan Bresters en Stadskanaal: twee zaken die onlosmakend met elkaar verbonden zijn. In Jan zijn perceptie in elk geval.
Als hij in 2009 op z’n 16e een triplex-gitaar krijgt en de meeste nummers van The Velvet Underground, Spinvis en de band Johan heeft uitgepluist,schrijft hij zijn eerste nummers, over alles wat hij in 8 lange zomervakantieweken beleefde.
Het mag duidelijk zijn dat een zomervakantie in Stadskanaal weinig gezellige liedjes oplevert.

***
Martin van Loon (The Anti-D’s)
The Anti-D’s is een wavey post-punkband, geinspireerd door de vooravonden van het Madchester-tijdperk. Denk aan de grotere Britse post-punkartiesten, maar met een sterke verwijzing naar de vroege jaren ’80. Dit wordt deze keer akoestisch uitgevoerd door de zanger van de band, en dan kun je zien hoe goed de nummers van The Anti-D’s in elkaar zitten.

Deuren open: 21.00 uur
Aanvang : 22.00 uur
Entree: €5,00 – kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar

Laat op Facebook zien dat je er bij bent!

Hieronder nog 4 kleine voorproefjes om je over de streep te trekken:

https://www.youtube.com/watch?v=Rq_HCGpcUqY