Een zondagmiddagmatinee met live-muziek in Café De Walrus.

Met optredens van Lewsberg en Elias el Gersma. Dj van dienst is DJ Gmail. Entree: €5.

* LEWSBERG
https://lewsberg.bandcamp.com/

Het Rotterdamse Lewsberg is een vierkoppige groep, vernoemd naar schrijver en stadgenoot Robert Loesberg, vooral bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Daar ligt direct de grootste inspiratiebron van de band: de tegencultuur en het grotestadscynisme van de jaren ’60 en ’70. Lewsberg maakt rudimentaire repetitieve rocksongs die gekenmerkt worden door een achteloze intensiteit. De Engelstalige teksten, gebracht met Rotterdamse tongval, tonen een hang naar existentialisme en zwarte humor.

* ELIAS EL GERSMA
https://eliaselgersma.bandcamp.com/

Huisvlijt van de zanger/gitarist van The Homesick en Yuko Yuko. Zijn synth-popliedjes verraden een heimwee naar de jaren ’80 van de vorige eeuw. Elias el Gersma is klein begonnen en groot geworden in Dokkum.

* DJ GMAIL
Buitenstaanderpop en rafelrock, afgespeeld als MP3-bestanden.