Bartek / The Mighty Breaks / The Beavers

Faktum51
Datum: 14.10.2017
Entree: € 5,-

BARTEK
Fuzzrock uit Amsterdam. BARTEK tourt dit najaar weer door Holland als opvolging van hun debuutplaat die ze uitbrachten in april bij platenlabel Suburban Records. BARTEK speelt
popsongs maar dan heel hard. Moshpits, crowdsurfen; live is
een groot feest bij BARTEK. Als hotshot van Popronde 2016, verrassing van Eurosonic Noorderslag 2017 en met optredens op o.a. Paaspop en Klikofest heeft BARTEK tot nu toe een
topjaar achter de rug.

The Mighty Breaks
Westcoast garagerock met een flinke orgel twist. Vier beste maatjes uit Voorschoten met een grote liefde voor ruige garage rock en alles wat met bier drinken te maken heeft. Gewapend met een dikke lading fuzz staan The Mighty Breaks als een huis op het podium. Garagerock als een ferme schop in het gelaat!

The Beavers
The Beavers is een garagerockband opgericht in de jaren negentig. De groep kent een periode van uiteenvallen en heroprichten. Dit laatste gebeurt in augustus 1995. De come-back vindt plaats tijdens een van de Simplon zomercafé-concerten met nieuwkomers Paul Carrière en Koos Keus. De heropgerichte groep bestaat slechts korte tijd want in december 1995 valt de groep weer uiteen. In december 2005 beginnen The Beavers weer en begin 2006 is de groep weer op de podia te vinden. Er verschijnt ook een ep die toepasselijk The Beavers Are Back heet. In 2008 komt de band opnieuw terug met een mini-album (vinyl) getiteld Come on let’s Beav. In januari 2009 staan The Beavers op GrunnSonic.