De Nachtwinkel organiseert GenadeSlag in De Walrus

Met Katie Koss, The Desmonds & Balmadore

Aanvang 21:00 / entree 3 euro

Katie Koss
Bij het luisteren naar Katie Koss word je omringd door haar kenmerkende, licht hese stemgeluid. De 5-koppige band brengt zweverige, zwoele liedjes met metaforische teksten. Diepe synths, ambient gitaren en elektronische drums vormen samen de unieke sound; popmuziek met elektronische invloeden.
De release van de eerste twee singles begin 2017 werpt zijn vruchten af. Zo stonden ze op festivals tussen namen als Mister & Mississippi en De Staat. Ook verzorgden ze de support-act voor LAKSHMI, speelden ze op het Open Air Festival van de KEI-week, en met de winst van de Kleine Prijs van Friesland speelden ze zich echt in de kijker. 2017 werd afgesloten met de winst van de Friese Popawards.
Begin 2018 stonden ze in de officiële line-up van Eurosonic Noorderslag. Volgens 3voor12 is Katie Koss “duidelijk onderweg naar het veroveren van een groter publiek.” Ook de nieuwe single ‘Black Butterfly’ werd gereleaset, waarin duidelijk te horen is welke weg Katie Koss heeft ingeslagen. Deze werd goed ontvangen door onder andere Leo Blokhuis, NPO Radio 2. In 2018 staan onder andere Bevrijdingsfestival Friesland en Into The Great Wide Open al op de planning.

The Desmonds (meervoud; mannelijk; spreek uit als dezməndz), Deze garage-infused indie-rockers houden wel van een kuitenflikker. Niet te recht, niet te scheef maar
wel strak. Met twee gitaren, bas en drums rammen zij op hoog tempo een glimlach op je gezicht. Met
hun hartstochtelijke en brutale lyrics bijten deze jonge honden flink van zich af. Aanstekelijk als The
Kooks en met de energie van VANT laten deze Groningers het podium keer op keer schudden alsof
het gas onder je voeten wordt weggepompt.

Bramdalore:
Veel weten we niet van Bramdalore. Google levert geen zoek resultaat op. Het enige wat we weten is dat hij lippenstift op pony’s aanbrengt (zijn geruchten) en vuige plaatjes draait waar je op kan pogoën.