De Walrus is een gezellige sociëteit in het centrum van Groningen waar diverse verenigingen wekelijks actief zijn of
komen om te borrelen in de beslotenheid van een café. Niet iedere vereniging in Groningen heeft een eigen
onderkomen. Die ruimte biedt De Walrus, met dat doel is de sociëteit in 1977 opgericht. Sindsdien speelt de sociëteit
een prominente rol in het verenigings- en nachtleven in Groningen.

Voorheen organiseerden we elke laatste vrijdag van de maand live muziek onder de naam Another Rock ‘N Roll Nite, met door de jaren heen wisselende programmeurs. Wegens teruglopend succes zijn we gestopt deze avonden op regelmatige basis te organiseren. Wie weet vindt de RNR Nite in de toekomst nog een vervolg, maar tot die tijd staat het eenieder vrij om zelf een live muziek avond te organiseren. Onze zaal is er zeer geschikt voor!

In de weekeinden is De Walrus beschikbaar voor besloten bijeenkomsten, zoals activiteiten tot 150 gasten,
maar vanaf een man of 40 is het ook al heel gezellig.

233620 ReverseCowgirls 232546

Geschiedenis 
In de jaren 70 van de 20e eeuw is sociëteit de Walrus opgericht als onderkomen voor roeivereniging GYAS. Al snel bleek dat GYAS alleen een te klein draagvlak voor de Walrus vormde om te kunnen bestaan, waardoor werd besloten om ook onderdak te bieden aan andere (studenten-) verenigingen. In de loop van de tijd wisten steeds meer mensen, zowel studenten als stadjers, de weg naar de Walrus te vinden, waardoor inmiddels al enkele generaties met de sociëteit zijn opgegroeid.

Aan het eind van de jaren 80 ontwikkelde de Walrus zich tot een podium van naam en faam waar diverse bands de bühne beklommen.