Een ondergistend, Imperal Amberblond bier met een stevig moutkarakter.

Mout Everest is een ondergistend, Imperal Amberblond bier met een stevig moutkarakter.

Bij de collabs van Gulpener kleuren ze samen met andere craft brouwers buiten de lijntjes en vertalen ze hun gezamenlijke bierpassie in verrassende nieuwe bieren. Deze 5e collab is Mout Everest. Ontstaan uit de vriendschap tussen Brouwmeesters Gert van Brouwerij Mommeriete en Steven van Gulpener. Mout Everest is een ondergistend, Imperial Amberblond bier. De combinatie van zorgvuldig geselecteerde moutsoorten zorgt voor een hoogtepunt van smaakbeleving. Het ruige en lichte zoetje van de mout wordt in balans gebracht door de bitterheid van Europese hopsoorten. Dry-hop geeft de afdronk, met bloemige citrus tonen, een eigenwijze draai.

 

Gisting: Laag

Alcohol: 7%