Met The Blackest Grey, Axis Mundi en HackberryNiet meer louter Rock ’n Roll in De Walrus. Op 17 maart komen drie metalbands de kroeg vullen met snoeiharde gitaarriffs, krachtige zang en meeslepende stonerrock. De avond wordt geopend door Stonerband Hackberry. Daarna zal Axis Mundi zijn livedebuut maken en tot slot zullen Deathmetal helden The Darkest Grey de zaal plat spelen. En dat voor maar 3 euro.

21:30 – 22:15
HACKBERRY is een Groninger band die in maart 2015 het levenslicht zag. Begonnen als viermansformatie en inmiddels versterkt met een ijzersterke toetsenist. Dit vormt de muziek van Hackberry tot een cocktail van progressieve rock, stoner, metal en een snufje grunge en psychedelica, doordrenkt van melancholiek en nostalgie. Hun muziek bestaat uit vreemde maatsoorten, tempowisselingen en dynamiek. En alles uitsluitend instrumentaal.

22:45 – 23:30
AXIS MUNDI is een symfonische metalband uit Groningen. Na vanaf september 2016 te oefenen op eigen werk werd met de toevoeging van zangeres Linda Dijkshoorn de line-up in januari 2017 eindelijk compleet. Door meer focus te leggen op zware en bij vlagen onverwachte gitaarriffs en diepe grunts onderscheidt de band zich van de reeds bestaande Nederlandse symfonische metalbands. Vanaf maart is de band klaar voor live optredens en op 17 maart zal het langverwachte live debuut dan eindelijk plaatsvinden.

00:00 – 00:45
THE BLACKEST GREY speelt metal. Metal in de breedste zin van het woord. Sinds de oprichting in 2003 heeft de band vele ontwikkelingen doorstaan. Line-up veranderingen, stijlverschuiving, hiatus, uitstapjes van bandleden naar bands als ReVamp, SETI (met Agent Steel frontman John Cyriis) en My Propane, maar nu is TBG waar ze moeten zijn.

Door verschillende elementen uit diverse stijlen binnen de extreme muziek samen te smeden past TBG zowel op een hardcore show als op een deathmetal show. De muziek kan dan ook het beste beschreven worden als technische melodieuze metal. Agressieve thrash riffs, Zweeds-klinkende melodieën, harde breakdowns en dissonante stukken worden samengesmolten tot krachtige, complexe en dynamische songstructuren. The Blackest Grey is klaar hun live reputatie te versterken door zich waar en wanneer dan ook kapot te spelen.

The Blackest Grey heeft in oktober 2016 hun eerste full-length uitgebracht. Het album is gemixt en gemasterd door Gitaarvirtuoos Mendel Bij de Leij, onder andere bekend van Aborted.
Een track van het album is op youtube te beluisteren; https://www.youtube.com/watch?v=b-DrVvHqVDM

Entree: € 3,-
Deur open: 21:00, aanvang 21:30.

Laat op Facebook zien dat je er bij bent!