Editie #8 van ons eigen mini country en roots festival!

Aan de vooravond van het country en roots festival Take Root in de Oosterpoort organiseren wij (inmiddels) traditiegetrouw Lutje Root. Een mini festival waarop de hele avond op meerdere podia country en roots muziek wordt gespeeld door lokaal talent.

//Line-up//

Cochon Bleu
Doggy Back Writers
Michiel Hoving
Mijke Eryng
Sunroadtrip
DJ Harry

De entree is gratis
Deur open om 20.00 uur
Aanvang 20.30 uur

Lutje Root festival is een blijvertje!

Op vrijdag 2 november vindt in De Walrus te Groningen alweer de achtste editie van het Lutje Root festival plaats. Zoals te doen gebruikelijk staat ook dit jaar weer de crème de la crème van de Groninger rootsmuziekscene op de planken van dit roemruchte muziekpodium.

Cochon Bleu stond al lang op het verlanglijstje van Lutje Root. De band heeft twintig jaar lang, honderden optredens en zes goed ontvangen albums gewerkt aan wat ze nu zijn ; één van Nederlands meest sprankelende cajun/folk/americana bands. Krachtig meerstemmig zangwerk, accordeon, gitaren, mandoline, viool. Alles ondersteund en bijeengehouden door een to the point ritmesectie.

De leden van het in 2016 opgerichte Doggy Back Writers zijn allen woonachtig op het hooggebergte dat ook wel bekend staat als de Hondsrug, hetgeen de band inspireerde tot deze opvallende naam. De muziek is een mix van Americana, Folk, Indie & Alternatieve pop. In April 2018 brachten ze hun tweede EP uit, logischerwijs genaamd EP 2.

Michiel Hoving, die we ook kennen van illustere formaties als Saucy Spoon en Reverse Cowgirls, komt ditmaal solo. Na een lange zomer vol Varkentje Rundshows heeft hij weer wat tijd gevonden. Een tig aantal jaar aan muziekmateriaal heeft deze man op de plank liggen, rock-‘n-roll met flinke country- en americana-invloeden en een bijtende southern twang in de stem.

Mijke Eryng die van huis uit klassieke sonates van componisten als Bach en Vivaldi voorgeschoteld krijgt, besluit in 2012 een andere kant uit te gaan. Ze maakt nu Nederlandstalige en soms Engelstalige liedjes over eenzaamheid, mislukte liefdes, baby’s, gebroken vriendschappen en verdwalen in onrust en angst. In haar nummers neemt Mijke de luisteraar mee naar haar eigenzinnige, wonderlijke en soms komische droomwereld.

Een muziekprojectje dat een bandje wordt. Dat is het verhaal bij Sunroadtrip. De bedoeling was 2 nummers opnemen en niet optreden; inmiddels hebben Henja Dijksterhuis (gitaar en zang), Obed Brinkman (trombone en orgel) en Harry Kingma (bas) een setje klaar en staan er diverse optredens geboekt. Rootsmuziek met een randje; waarbij grenzen graag worden opgezocht qua vormen en maten.

De plaatjes rondom de concerten worden verzorgd door DJ Harry. Het belooft derhalve weer een heerlijke avond te worden voor de liefhebbers van rootsmuziek. De Walrus opent vrijdag 2 november de deuren om 20.00 uur. De toegang is helemaal gratis.

Cochon Bleu