Ons eigen mini-festival rond Take Root!

We hadden zin in een afterparty dit jaar dus LutjRoot 2019 is op 8 november 2019. En dat voor de 9e maal op rij!

Met dit jaar:
Shady Lane
A Couple of Strings
The Woodsmen
Duo Satan
Flowerbox

En natuurlijk DJ Harry

Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis

Op vrijdag 8 november vindt alweer voor de negende maal het ‘Lutje Root’ festival plaats in De Walrus te Groningen. Op de planken van dit roemruchtige muziekpodium staat ook deze editie weer het beste wat Groningen aan rootsmuziek te bieden heeft.

Shady Lane uit Groningen speelt bluegrass. Het repertoire bestaat uit klassiekers, eigen werk en ‘guilty pleasures’ die met behulp van banjo en mandoline van die typische bluegrass sound worden voorzien.

Hans Kelderhuis en Laura ter Beek vormen samen het muzikale duo “A Couple of Strings”. Ze maken al vele jaren samen muziek in diverse bands met veelzeggende namen als ‘Stringtime’ en ‘The Hillbilly Holler’.

The Woodsmen is een vierkoppige countryband. Met gebruik van  traditionele instrumenten, brengen ze onvervalste bluegrass klassiekers, maar ook countryversies van AC/DC en Bob Marley.

Duo Satan vertaalt liedjes van de The Louvin’ Brothers (jaren 50 countrygospel) in het Nederlands, omdat ze dezelfde overtuiging hebben, dat de duivel nog steeds onder ons is en zijn onverkwikkelijke werk in stilte doet.

Laat FlowerBox nu net het akoestische hout in de kast hebben gezet. Garage soul met een psychedelisch randje komt er tegenwoordig uit de versterkers. Gebleven zijn: de klokjeszang en liedjes over ongelukkige liefdes en alcohol.

DJ Harry zorgt er met zijn goed gevulde platenkoffer voor dat er tussen de optredens geen stiltes zullen vallen. Dat belooft dus weer een heerlijke avond te worden voor de liefhebbers van rootsmuziek. De Walrus aan de Pelsterstraat 25 opent vrijdag 8 november de deuren om 20.00 uur. De toegang is helemaal gratis.

Meer info over Lutje Root: Pieter Knol 06 215 444 67

Foto: Shady Lane